9 december 2022

Inloop

De eerste inloop (volgende inloop op dinsdag 13 december)
Ton Schepers, voorzitter
Op dinsdag 8 november rook het direct bij binnenkomst in de Dreef al naar vers gezette koffie. In de vorige Seniorenwijzer hadden we iedereen uitgenodigd om eens op de koffie te komen. Nou bestaat er in Nederland een spreekwoord waarbij op de koffie komen zoiets betekent als teleurgesteld worden of bij iets anders uitkomen dan men verwacht had. In onze werkelijkheid was de uitnodiging zo bedoeld dat iedereen die op 8 november op de koffie kwam hartelijk werd ontvangen. Vandaar dat Maria en Bea ervoor gezorgd hadden dat de koffie klaar was toen om tien uur de eerste gasten binnen druppelden. Wat later zouden er nog enkele meer aanschuiven. De bedoeling van de inloop is leden in de gelegenheid stellen om onder het genot van een kopje koffie gewoon wat met elkaar te buurten.  We bieden deze mogelijkheid aan iedereen aan die om wat voor reden dan ook eens met anderen wil praten (alleen luisteren mag ook).

Het werd een gezellige ochtend. Het ging over van alles en niks. Onderwerpen als, ons en andere dialecten, woorden waarvan de betekenis niet meer bij iedereen bekend is, zonnepanelen en de hoge energiekosten en bijvoorbeeld ook wie er in het voormalig pand van de chinees woonde. Ook de vroeger in de Dorpsstraat gevestigde hoefsmeden Thomassen en Vriens kwamen voorbij. Conclusie: het was een gezellig samenzijn. Wat verteld werd was voor de een herinnering en voor de ander een nieuwtje.

Voor ons als bestuur reden genoeg om in ieder geval een tweede inloop te plannen en wel op dinsdag 13 december. Tussen 10.00 uur en 11.30 uur bent u opnieuw van harte welkom om in de Dreef op de koffie te komen. Wij gaan u niet teleurstellen.