14 april 2022

Lange wandeling

KBO wandeling ‘De Blauwe Poort’, lengte 16,5 km

Deze wandeling is op donderdag 21 april 2022. Opgeven kan tot en met dinsdag 19 april 2022.

Samenkomst en vertrek om 9.15 uur vanaf het parkeerterrein aan de achterzijde van gemeenschapshuis Den Hazenpot in Boerdonk. Volg hiervoor de bordjes ‘Parkeren’ in het centrum van Boerdonk. Hopelijk gaan we voor de laatste keer met eigen vervoer.

Aanmelden alleen via dit emailadres; kbowandelen@gmail.com

We lopen al vrij snel Boerdonk uit op weg naar het natuurgebied De Blauwe Poort. De naam verwijst naar de gemeente Laarbeek als waterpoort van de Peel. Het gebied kan zowel water bergen als vasthouden, er kan ongeveer 54 duizend kubieke meter water worden opgeslagen. Het gebied is vijftien hectare groot. De ruimte om het water te bergen en vast te houden liggen naast elkaar. Het bergen geschiedt voor de neerslag en het overtollige water van het tegenover gelegen bedrijventerrein. Voor de boeren in de omgeving is daardoor meer water beschikbaar voor bevloeiing van de landerijen. Het gebied trekt ook steeds meer vogels aan.